Društvo lastnikov gozdov Prekmurja
Gornji Petrovci 31d
9203 Gornji Petrovci

Aktualno

14.07.2024

Primož Sukič zmagovalec izbirnega sekaškega tekmovanja

Murskosoboška enota Zavoda za gozdove Slovenije je v sodelovanju z občino Križevci pri Ljutomeru danes na kasaškem dirkališču v Križevcih ...
10.06.2024

Zbrali smo se na tradicionalnem pikniku

V nedeljo, 9. junija se nas je sedemindvajset članov društva zbralo na tradicionalnem društvenem pikniku v piceriji Cimešter v Kovačevcih. ...

Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>
 
Dražba kakovostnega lesa v Slovenj Gradcu
16.12.2012
Že od ponedeljka, 17. decembra bo letos mogoče dovažati najkakovostnejše hlode za sedmo licitacijo kakvostnega lesa v Slovenj Gradcu.Zbiranje hlodovine bo potekalo do 11. januarja, sledil bo obisk in oddajanje ponudb kupcev, dan odprtih vrat dražbe, ko bodo objavljeni tudi rezultati dražbe, pa bo 7. februarja . Več podrobnosti o dražbi za tiste, ki jih to zanima, lahko preberete v rubriki "Obvestila Članom". Če imate les, ki bi ga radi poskusili prodati na dražbi, pokličite tajnika DLGP Jožeta Cigana (o41/657-833).
 
 
V nedeljo vabljeni na Kuzmo
14.11.2012
Družinsko podjetje Petek vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja in tudi druge vabi to nedeljo, 18. novembra na slavnostno otvoritev nove kotlovnice na lesno biomaso in sistema daljinskega ogrevanja za 23 objektov. Od devete ure dopoldne si bo mogoče pri kotlovnici (v bližini doma starejših občanov) ogledati prikaze delovanja gozdarske mehanizacije in sekalnika lesa, ob 11.30 pa bo otvoritvena slovesnost. DLGP svojim članom obisk dogodka in ogled objekta, ki je trenutno največji sistem daljinskega ogrevanja na lesno biomaso v Pomurju, priporočamo kot primer dobre prakse.
 
 
Urnik odhodov avtobusa za sobotno ekskurzijo
21.05.2012
Vse člane, ki ste se prijavili za našo letošnjo ekskurzijo na evropsko prvenstvo mladih v gozdarskih spretnostih v Postojni to soboto obveščamo, da bo avtobus v soboto, 26. maja zjutraj udeležence ekskurzije pobiral po naslednjem urniku:
ODHOD  AVTOBUSA :
5.10 GOSTILNA  ZLATICA G.PETROVCI
5.15 ŠULINCI
5.25 GOSTLNA SUKIČ TRDKOVA
5.30 MAČKOVCI TRGOVINA TUŠ
5.40 ČARDA MARTJANCI
5.50 AVTOBUSNA POSTAJA MURSKA SOBOTA

S seboj vzemite dovolj dobre volje, nekaj pijače in jedače bomo vzeli mi, nekaj pa je lahko prinesete tudi sami. Tokrat ne bomo imeli organiziranega skupnega kosila ali večerje na poti tja ali nazaj s prizorišča dogajanja, ker bo na samem prizorišču dovolj možnosti prehrane, za katero se boste odločali vsak zase.
Ker je program dogajanja na in ob prireditvi precej bogat, se bomo vračali pozno popoldne ali proti večeru.

predsednik DLGP
Jože Pojbič
 
 
Vabilo na predavanje o certifikaciji gozdov
03.04.2012
V A B I L O

Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na prvo strokovno predavanje na temo Certificiranje gozdov. Sestanek bo v gostilni Zlatica v Gornjih Petrovcih v petek, 13. aprila 2012 ob 19. uri. Z nami bo Miha Koprivnikar s Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, ki nam bo iz prve roke povedal vse potrebno o certificiranju gozdov in o tem, kako se bomo manjši zasebni lastniki gozdov lahko v sistem certifikacije gozdov vključili preko KGZS. Kdor ima namen vključiti se v sistem certifikacije – na KGZS za sedaj obljubljajo brezplačen pristop in minimalne stroške za izdajo potrdila o članstvu – naj že pripravi seznam svojih gozdnih parcel, saj bomo pristopne izjave lahko izpolnili na sestanku samem in jih predali predstavniku KGZS. Obrazec pristopne izjave z obrazcem za vpis gozdnih parcel najdete na spletnih straneh Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije ( naslov: http://www.kgzs.si/GV/GOZD/Regijska-certifikacija-gozdov-po-sistemu-PEFC/Vkljucitev-v-regijsko-certifikacijo-gozdov-PEFC.aspx   ) in si natisnete ter izpolnite tudi sami.

Poleg tega si boste na sestanku lahko ogledali in naročili zaščitne gozdarske hlače, čelade in zaščitne čevlje. Naročila bo zbiral tajnik Jože Cigan, naročeno pa bo treba – po približno 25 – odstotkov nižji ceni od običajne – plačati ob naročilu.
Zbirali bomo tudi prijave in plačila za našo letošnjo ekskurzijo, ki bo 26. maja na evropsko tekmovanje mladih v gozdarskih spretnostih v Postojni.

Predsednik DLGP:
        Jože Pojbič
 
 
Bili smo na dražbi v Slovenj Gradcu
28.02.2012
V četrtek, 9. februarja je naše društvo pripravilo prvo letošnjo strokovno ekskurzijo. Okrog dvajset članov in nečlanov nas je obiskalo dan odprtih vrat šeste dražbe kakovostnega lesa v Slovenj Gradcu. Letošnja dražba, na kateri so sodelovali tudi nekateri naši člani in dosegli solidne cene predvsem za oreh, je bila rekordna v več ozirih. Nanjo je 410 ponudnikov pripeljalo rekordnih 2.482 hlodov, ki so imeli skupaj prav tako rekordnih 2.165 kubičnih metrov. Najdražji hlod je bil hlod gorskega javorja, za katerega je njegov lastnik dobil 16.578 evrov, najvišjo ceno po kubičnem metru pa je dosegel prav tako gorski javor s ceno 9.720 evrov za kubični meter. Nasploh je najvišje cene na dražbi dosegal gorski javor, med najbolje prodanimi pa je bilo tudi nekaj orehov.
J.P.
 
 
Opravili smo volilno letno skupščino
29.01.2012

20. januarja smo v Gornji Petrovcih opravili volilno letno skupščino Društva lastnikov gozdov Prekmurja. Zapisnik skupščine najdete v rubiriki "Obvestila članom", tu pa vse člane samo posebej opozarjamo na to, da se bliža prva strokovna ekskurzija, ki bo 9. februarja na dan odprtih vrat letošnje dražbe kakovostnega lesa v Slovenj Gradcu. Še vedno se lahko prijavite našemu tajniku Jožefu Ciganu, s sabo lahko vzamete tudi družinske člane. Za člane je prispevek za avtobusni prevoz 5, za nečlane pa 10 evrov. Obenem napovedujemo drugo strokovno ekskurzijo, ki bo 26. maja na evropsko tekmovanje dijakov in študentov v gozdarskih veščina v Postojni. Tudi za to ekskurzijo že zbiramo prijave.

predsednik DLGP

Jože Pojbič

 
 
Vabljeni na ekskurzijo na dan odprtih vrat dražbe v Slovenj Gradcu
24.01.2012
Prva letošnja strokovna ekskurzija Društva lastnikov gozdov Prekmurja je že zelo blizu. V četrtek, 9. februarja bomo namreč šli na dan odprtih vrat letošnje, šeste po vrsti dražbe kakovostnega lesa v Slovenj Gradcu, na kateri je bilo naprodaj tudi okrog 17 kubičnih metrov hlodov naših članov. Za izlet se lahko še prijavite pri tajniku Jožetu Ciganu (041-657-833). Članski prispevek za stroške avtobusa je 5 evrov, prisedejo pa lahko tudi družinski člani ali prijatelji, ki bodo za prevoz prispevali 10 evrov.
 
 
Vabilo na volilno letno skupščino DLGP
15.01.2012
V A B I L O

Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na volilno letno skupščino, ki bo v petek, 20.januarja 2012 ob 18. uri v gostilni Zlatica v Gornjih Petrovcih. Pred skupščino bo predstavitev sitema certificiranja zasebnih gozdov.
Za skupščino predlagam naslednji dnevni red:

1.Otvoritev skupščine, ugotovitev sklepčnosti, izvolitev delovnega predsedstva, zapisnikarja in dveh overovateljev
2.Sprejem dnevnega reda
3.Poročilo predsednika o delu društva v preteklem letu
4.Letni obračun – finančno poročilo blagajnika
5.Poročilo predsednika nadzornega odbora
6.Poročilo predsednika častnega razsodišča
7.Volitve novega vodstva in organov društva
8.Sklep o višini članarine za leto 2012
9.Predlog programa dela društva za leto 2012
10.Predlog letnega proračuna za leto 2012
11.RaznoPredsednik DLGP
Jože Pojbič
 
 
Tudi letos bomo sodelovali na dražbi kakovostnega lesa
19.12.2011
Zveza lastnikov gozdov Slovenije in Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline bosta tudi to zimo pripravili dražbo kakovostnega lesa v Slovenj Gradcu. Znova bo na dražbi sodelovalo tudi naše društvo s tem, da bomo za vse zainteresirane lastnike organizirali prevzem lesa in prevoz v Slovenj Gradec. Kdor ocenjuje, da ima kakšen resnično kakovosten hlod, naj pokliče tajnika društva Jožefa Cigana (041-657-833) ali blagajnika Daniela Zorka (o41-681-421). Tudi letos bo verjetno, tako kot že nekaj let doslej, najbolj iskan les goskega javorja, oreha, verjetno tudi češnje. Lansko leto je odlično ceno dosegel tudi les slive, hrast dosega solidno ceno le, če je zelo kakovosten.
Vsi zainteresirani čimprej pokličite Jožefa Cigana ali Daniela Zorka, ker je treba 15. januarja hlodovino že odpeljati v Slovenj Gradec.

Jože Pojbič

 
 
Sejem Austrofoma je za nami
04.11.2011
Maloštevilni člani Društva lastnikov gozdov Prekmurja smo si oktobra kljub zelo slabemu vremenu vendarle ogledali letošnji avstrijski sejem gozdarske mehanizacije na prostem Austrofoma na območju cistercijanskega samostaja Rein pri Gradcu.
  Na krožni poti skozi gozd je različno mehanizacijo prikazovalo 70 razstavljalcev, na mini sejmu v "Austrofoma vasi" smo si ogledali 55 različnih stojnic, posebej pa je bila pripravljena razstava Bioenergija o pridobivanju energije iz lesne biomase. Sejem je vsaka štiri leta, vendar letos v primerjavi s tistim izpred štirih let bistvenih novosti v opremi in mehanizaciji za delo v gozdu ni bilo. Očitno se kriza pozna tudi na področju razvoja in proizvodnje novih naprav in opreme na tem področju.

predsednik DLGP
Jože Pojbič
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se