Društvo lastnikov gozdov Prekmurja
Gornji Petrovci 31d
9203 Gornji Petrovci

Aktualno

14.07.2024

Primož Sukič zmagovalec izbirnega sekaškega tekmovanja

Murskosoboška enota Zavoda za gozdove Slovenije je v sodelovanju z občino Križevci pri Ljutomeru danes na kasaškem dirkališču v Križevcih ...
10.06.2024

Zbrali smo se na tradicionalnem pikniku

V nedeljo, 9. junija se nas je sedemindvajset članov društva zbralo na tradicionalnem društvenem pikniku v piceriji Cimešter v Kovačevcih. ...

Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>
 

Umrl pri podiranju drevja

Žal smo bili znova priča smrtni nesreči pri delu v gozdu tudi v naši pokrajini. V petek, 27. marca
se je v gozdu pri Tropovcih smrtno ponesrečil 59 - letni moški, ki je tega dne pomagal pri podiranju drevja in cepljenju polen. Ponesrečeni je s še enim moškim s traktorskim cepilcem cepil polena, medtem ko je tretji moški podiral drevje. Ko je žagar prežagal drevo in je to začelo padati, je 59-letnik stopil od traktorja v smer, kamor je padalo požagano drevo. Vrh krošnje ga je zadel in podrl na tla, tri ure zatem je umrl v murskosoboški bolnišnici.
Ob tem dogodku moramo znova opozoriti na to, kar v našem društvu vedno znova ponavljamo: delo v gozdu je nepredvidljivo in nevarno, zato ga ne smemo jemati zlahka. Zaščitna sredstva - čelada, zaščitne hlače, škornji in rokavice - niso samo nepotrebna in draga navlaka, ampak rešujejo življenja. Nesrečni moški v Tropovcih pri svojem delu ni uporabljal nobenega zaščitnega sredstva. In morda bi mu prav čelada, če bi jo imel in uporabljal, rešila življenje.
 
 
Tečaji varnega dela z motorno žago in traktorjem
Da bi se izognili nesrečam pri delu v gozdu, je dobro, da se vsi, ki se odpravljajo na takšno delo, seznanijo z osnovami varnega dela z motorno žago in drugimi stroji. Zavod za gozdove Slovenije v sodelovanju s srednjo gozdarsko šolo iz Postojne vsako leto organizira tečaje varnega dela z motorno žago in varnega dela s traktorjem v gozdu.
V OE Murska Sobota bodo letos tečaji predvidoma:
dvodnevni tečaj varnega dela z motorno žago:
6. in 7. septembra 2010
22. in 23. novembra 2010
29. in 30. novembra 2010
2. in 3. decembra 2010
šesturni tečaj varnega dela s traktorjem v gozdu:
17. septembra 2010

Vse informacije o tečajih dobite pri vodji OE Murska Sobota Štefanu Kovaču na telefonski številki 02/53-49-500.

Če bo dovolj zanimanja med člani Društva lastnikov gozdov Prekmurja, bomo tečaj po ugodnejši ceni letošnjo jesen organizirali tudi sami.
 
 
Strokovna ekskurzija

Junija 2009 smo pripravili redno letno strokovno ekskurzijo. Ogledali smo si Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki in čebelarsko gozdno učno pot pod Kamplovim hribom pri Litiji.
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se